Massagestudio Dirck


Praktijk voor shiatsu en massage in de binnenstad van Dokkum.

Voel je je moe, gespannen of overwerkt? En wil je daar wat aan doen? Maak dan eens tijd vrij voor jezelf en ontsnap aan de drukte van alledag door een massage te ondergaan bij Massagestudio Dirck. Geniet van de intense ontspanning die massage je geeft en beleef de aangename staat waarin je je tussen waken en slapen bevindt.

  • Massage is een effectief middel om spanning te verdrijven en pijn te verlichten.
  • Het bevordert bovendien het herstellend vermogen van het lichaam.

Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten wel altijd eerst je arts.

Klassieke Massage

De bekende Klassieke Massage is aangenaam om te ondergaan en brengt veelal een diepe ontspanning teweeg die uiteindelijk verfrissend werkt. Deze eeuwenoude en wijdverbreide massagetechniek bevordert een goede nachtrust en kan helpen bij het verdrijven van pijn.
Door het vrijkomen van endorfinen bij massage kunnen depressieve gevoelens worden verminderd.

Massage versnelt de bloedcirculatie in weefsel en spieren wat leidt tot een versneld afvoeren van stofwisselingsafval waardoor voedingstoffen en zuurstof eerder kunnen toetreden.
Klassieke Massage vormt de basis van sportmassage.

Segmentale Massage

Segmentale Massage is een massagetechniek die is gericht op de segmentale opbouw van het zenuwstelsel.

Langs de wervelkolom vertakken de zenuwen zich over het lichaam en vormen neurale verbindingen tussen bepaalde delen van de huid, spieren, botten en organen. Door de huid te prikkelen door middel van massage kunnen organen worden beïnvloed. De helende werking van Segmentale Massage kan tot uiting komen in het verlichten en soms verhelpen van klachten die zijn ontstaan door functiestoornissen van het lichaam zoals spijsverterings- en ademhalingsaandoeningen.

Shiatsu Massage

Shiatsu is een Japanse en van oorsprong Chinese drukpuntmassage. Een behandeling kan verlichting brengen bij veel aandoeningen zoals slapeloosheid, hooikoorts en migraine. Shiatsu heeft een heel ontspannende uitwerking op lichaam en geest. Vooral de releases, die vaak als afsluiting maar ook afzonderlijk worden gegeven, zijn bijzonder rustgevend.
Een release is eigenlijk niets anders dan een behandeling Karui Shiatsu.
Karui Shiatsu wordt gegeven door met zachte druk, punten langs meridianen met elkaar te verbinden, waarop, volgens de oude oosterse filosofie, ki of chi, levensenergie, vrij kan gaan stromen. Karui Shiatsu ondervinden kan een onalledaagse gewaarwording zijn die lichaam en geest de gelegenheid geeft spanningen los te laten.

Karui Shiatsu kan helpen bij het vinden van fysiek en mentaal evenwicht.

Balans is het sleutelwoord als het om massage en shiatsu gaat. Om jezelf zowel fysiek als mentaal in balans te houden of te brengen, kun je baat hebben bij het ontvangen van een toegewijde massage.
Aanraking met aandacht, de essentie van massage en shiatsu, kan je helpen om je welbevinden te vergroten, ook bij een aandoening of stoornis waarbij herstel niet altijd mogelijk is. Ga je gebukt onder stress en emotionele spanningen, dan kunnen massage en shiatsu van betekenis zijn bij het hervinden van emotioneel evenwicht en innerlijke rust.
Niet voor niets wordt shiatsu wel de kunst van het aanraken genoemd. Ook wanneer je je kerngezond voelt, kan het ondergaan van een massage een heerlijke belevenis zijn.

Masseur Dirck van der Veen volgt zijn opleiding bij de Dutch Bodywork Academy, een opleidingsinstituut voor manuele geneeswijzen. Bij de DBA komt de praktijk van massagetherapie op de eerste plaats, maar een gedegen studie van anatomie, fysiologie en pathologie ligt daaraan ten grondslag. Bovendien benadert de DBA vanuit een holistische beschouwing op de mens, de helende en herstel bevorderende werking van massagetherapie.

Massagestudio Dirck vind je bij Gezondheidswinkel Werkman aan de Kleine Breedstraat 3 in de binnenstad van Dokkum. Een afspraak maken kan per telefoon, WhatsApp, via e-mail of Facebook.